Waarom de cursus Waterstof in de Gebouwde Omgeving
Leerdoel/resultaat
Je maakt kennis met algemene aspecten rondom waterstof en specifiek met de toepasbaarheid in de gebouwde omgeving. Hiertoe worden onderwerpen als chemische eigenschappen, rol in de energietransitie, systeemintegratie, wet- en regelgeving en veiligheid behandeld. Daarnaast worden praktische kanten besproken waar rekening mee moet worden gehouden bij de toepassing van waterstof als energiedrager. Deze kennis kun je inzetten bij advisering naar je klanten over de toepassingsmogelijkheden van waterstof in de gebouwde omgeving.
De cursus bestaat uit presentaties, en daarnaast ga je ook aan de slag met het maken van een stappenplan, een (conceptueel) systeemontwerp en meerdere praktijkcasussen.
Vooropleiding
Een hbo-opleiding met minimaal 3 jaar werkervaring.
Voor wie?
Voor geïnteresseerden en pioniers in de installatietechniek die meer willen weten over waterstof, die hierover hun klanten willen kunnen adviseren of die hier (in de toekomst) mee aan de slag willen. Voor Installatietechnici, van adviseurs en ontwerpers tot installateurs.
Docenten
De lessen worden verzorgd door docenten die zijn geselecteerd op hun praktijkervaring en hun didactische vaardigheden. Zij zijn in staat naast behandeling van de lesstof in de bijbehorende literatuur, de stof aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden toe te lichten.