Hogere Elektrotechniek - Fase II | Meester Elektrotechnische Bedrijfsinstallaties

Scroll down

Hogere Elektrotechniek - Fase II | Meester Elektrotechnische Bedrijfsinstallaties

logo Nieuw groen.png

Waarom de opleiding Hogere Elektrotechniek - Fase II | Meester Elektrotechnische Bedrijfsinstallaties

In moderne gebouwen en bij verduurzaming bestaande bouw neemt het aandeel elektrotechniek sterk toe. Mede door de elektrificatie van onder meer de energievoorziening en de mobiliteit hebben elektrotechnische installaties invloed op elkaar en komt de elektrische stroom van alle kanten.

Leerdoel / resultaat

De deelnemer wordt de meester op het gebied van integrale elektrotechnische bedrijfsinstallaties in gebouwen. Hij legt de conceptuele uitgangspunten vast, en overziet de integrale interactie van deze installaties tot elkaar en stuurt het ontwerpteam aan, of doet de eindinspectie. Na het volgen van deze opleiding kun je de nieuwste technieken op het gebied van bedrijfsinstallaties, elektrificatie van de gebouwde omgeving, gelijkspanning etc. toepassen in je ontwerp, praktijk en beheersactiviteiten.

Voor wie?

Personen die de TVVL opleiding Hogere Elektrotechniek (fase I) hebben gevolgd en zich verder willen specialiseren in het ontwerpen van integrale elektrotechnische bedrijfsinstallaties. Of personen die ruime kennis en ervaring hebben en werkzaam in dit vakgebied en hun kennis willen uitbreiden en vastleggen met een geregistreerd post-hbo diploma.

Vooropleiding

HBO aangevuld met de TVVL opleiding Hogere Elektrotechniek fase I – Leadengineer Elektrotechnische bedrijfsinstallaties. Als je deze opleiding niet hebt gevolgd, kun je een intakegesprek aanvragen. Hierin wordt bepaald of je toegelaten kan worden, of eventueel een aanvullend examen moet afleggen. 

Inhoud

De 15-daagse opleiding wordt modulair opgebouwd. De rode draad is een integrale (real life) eindopdracht waar je tijdens de opleiding aan werkt en waarmee je aan het einde met een elektrotechnisch ontwerp afstudeert. De volgende thema’s komen aan bod in de 15-daagse opleidingen worden verder uitgediept:

  • Energie: Smart Grids , energie-opslag, duurzame opwekking, congestie
  • Gelijkspanning
  • Bedrijfsinstallaties: hoogspanning, energie-omzetters, selectiviteit en overspanningsbeveiliging

Docenten

De lessen worden verzorgd door docenten die zijn geselecteerd op hun praktijkervaring en hun didactische vaardigheden. Zij zijn in staat naast behandeling van de lesstof in de bijbehorende literatuur, de stof aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden toe te lichten.

Terug naar cursusoverzicht