Circulariteit van Water
Wat betekent de klimaatverandering op de waterbestendigheid van gebouwen en terreinen?
Bij de riolering van gebouwen en terreinen moeten we forse stappen gaan zetten: Hoe kunnen we onze gebouwen met de alsmaar toenemende extreme buien regenwaterbestendig maken? Het water in de riolering is geen afval meer. We gaan anders om met onze riolering. Maar wat is nu de grote boodschap over nieuwe sanitatie? Oscar Nuijten (EDU4Install) neemt ons mee in deze veranderingen die gaande zijn en geeft zijn opinie over wat er op ons af gaat komen.
Water circulair maken op gebouw niveau
Circulariteit en de opkomst van de circulaire economie stelt ons ook voor vragen met betrekking tot het circulair maken van onze tapwatersystemen op gebouw niveau. Het terugdringen van het gebruik van grondstoffen en energie gaat andere eisen stellen aan het ontwerp en uitvoering van deze installaties. Het hergebruik van grondstoffen, het demontabel zijn van installaties en energie besparing / opwekking zijn belangrijke thema’s. Stefan Mol (Waternet) praat ons bij over de stand van zaken van het circulair maken van water.
Warmtapwatercirculatie, het vervolg
Het ontwerp, de uitvoering en de inregeling van warmtapwatersystemen is de afgelopen 2 decennia steeds kritischer geworden. Er moet gelijktijdig aan veel eisen worden voldaan zoals:
- het temperatuurregime (een zo laag mogelijke aanvoertemperatuur);
- het comfort (wachttijd)
- legionellapreventie;
- beperking van het warmteverlies;
- de maximale en minimale stroomsnelheid;
- eenvoud van inregeling.
Hoe gaan we aan al deze voorwaarden voldoen en zorgen we voor een energie efficiënt ontwerp, uitvoering en beheer van warmtapwater circulatie systemen. Arie van Dommelen (Kemper) praat ons bij in de laatste ontwikkelingen op dit terrein.
Meld je snel aan! Laat je informeren en praat mee over een actueel onderwerp.