Workshops, lezingen, tradeshows, informele bijeenkomsten en excursies naar toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. Leuk, leerzaam en informeel.

Scroll down

Over TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken 2024

TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken 2024

De TVVL Expertgroep Sanitaire Technieken geeft deze editie een doorkijkje in de Nederlandse drinkwateropgave en de betekenis voor de sector. Drinkwaterbedrijf Vitens vertelt over de waterbesparingsopgave vanuit het perspectief dat drinkwaterbeschikbaarheid onder druk komt te staan. Hoe vinden we een nieuwe balans tussen vraag en aanbod? Het Vlaams kenniscentrum water (Vlakwa) brengt kennis en inspirerende voorbeelden over hoe in Vlaanderen wordt omgegaan met alternatieve waterbronnen in de gebouwde omgeving.

programma STCongres

Afgelopen jaar heeft de expertgroep een studie uitgevoerd naar pathogenen micro-organismen in de gebouwriolering en een onderzoek naar verschillende systeemvarianten van koud(tap)watercirculatiesystemen met actieve koeling. Deze resultaten worden tijdens het congres toegelicht en worden binnenkort beschikbaar gemaakt als kennisproducten.

Onverminderd blijft de focus vanuit het sanitaire vakgebied op de volksgezondheid. Legionellapreventie is hier een sprekend voorbeeld van. Je wordt bijgepraat over de status van dit dossier met betrekking tot de voorgenomen regelgeving en waar de sector zich op moet voorbereiden.

Ook bespreken we een praktijkvoorbeeld over een hoog energieverbruik van een warmtepompinstallatie in een woning en hoe men tot een efficiencyslag is gekomen.  De woningeigenaar deelt zijn bevindingen aan de hand van metingen en analyses.

De expertgroep geeft tot slot een korte reflectie op het ambitieus doel die door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is gesteld voor drinkwaterbesparing: het drinkwaterverbruik van de gemiddelde Nederlander verlagen van ongeveer 130 liter naar 100 liter per dag in 2035. Aanleiding voor de expertgroep om te starten met het project Watertransitie, want wat gaat deze ambitie betekenen voor de totale waterinfrastructuur van bron tot tap, en tot afvalwaterzuivering? 

NIEUW MASTERCLASSES

Naast de plenaire sessies kan je dit jaar voor het eerst een keuze maken uit 3 masterclasses met een verdieping op de volgende onderwerpen:

  • Het ontwerpen van koudtapwatercirculatiesystemen met actieve koeling

  • Verminderen van druk- en temperatuurfluctuaties in leidingwaterinstallaties: meer comfort, minder verbranding en minder waterslag
  • 3,5-pijps opwek-,distributie- en afgifte(set)systeem in relatie tot de alternatieven collectieve systemen: 3 1/2 pijps variant

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
1. TVVL persoonlijk lid € 150,00
2. Medewerker bedrijfslid TVVL € 150,00
3. TVVL Gepensioneerd lid € 30,00
4. TVVL Cursist ST 2024 € 30,00
5. Young professional <26 jaar* Gratis
6. Lid Techniek Nederland € 150,00
7. Geen lid (van bovenstaande) € 300,00

Regulier tarief € 300,00
Persoonlijk of bedrijfslid TVVL € 150,00
Leden van Techniek Nederland € 150,00
Gepensioneerd lid TVVL € 30,00
TVVL Cursist ST 2022-2023 € 30,00
Young professionals (<26 jaar) Gratis

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW. Op deelname aan onze bijeenkomsten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Meer informatie
Nancy Cohen, T 088 4010615

leren van elkaar, leren wie wat weet en wie wat voor je kan betekenen

Online Community

Kennis ontwikkelen en delen vinden we belangrijk. Uw ideeën en ervaringen willen wij graag horen. Denk met ons mee in deze Online Community.

Lees meer

Onderzoeken

TVVL publiceert de uitgevoerde onderzoeken in technische rapporten. Lees meer

De nieuwste ontwikkelingen in uw vakgebied?

Meld u aan voor een van onze bijeenkomsten