Over TVVL eindedaglezing Best bier en zuiver water
TVVL eindedaglezing Best bier en zuiver water
TVVL regio Oost Nederland organiseert een lezing waarbij Bier en Water centraal staan. In deze lezing willen we Bier dat al 400 jaar vanuit de Achterhoek en Twente de zekerheid geeft van een zuivere dorstlesser combineren met vernieuwde regelgeving op het gebied van (drink)watersystemen. Graag nodigen wij je op maandag 7 oktober uit op de fabriekslocatie van Grolsch in Enschede, waar je een lezing, rondleiding en productieconfrontatie te wachten staat!
Lezing: Wijzigingen wet- en regelgeving Legionellapreventie en beheer!
Hoe is het toch mogelijk dat het aantal legionellabesmettingen maar niet wil dalen en er meer personen besmet zijn geraakt dan ooit tevoren? In theorie is legionellapreventie toch niet moeilijk; houd koudwater koud en warmwater warm en zorg voor voldoende doorstroming. De normen en werkbladen waarin dit verder wordt uitgewerkt zijn onlangs gewijzigd. Erwin Nijlant van Xigna, adviesbureau voor waterkwaliteit, deelt graag de kennis op basis waarvan de NEN 1006, de Waterwerkbladen en de ISSO 55.1 gewijzigd zijn. Ook geeft hij oplossingen om het aantal besmettingen te laten dalen.
Rondleiding en productconfrontatie
Grolsch is een merk dat weinig introductie behoeft, je kent ze van de beugel, 'vakmanschap is meesterschap', de vele speciaalbieren en van de uitgesproken smaak. Grolsch brouwt namelijk al 400 jaar op basis van eigen overtuiging en met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Grolsch wordt soms gezien als anders, als eigenzinnig. Grolsch noemt dit karakter. Karakter is het zelfvertrouwen en de overtuiging hebben om je eigen pad te kiezen. Om goed inzicht te krijgen in het traject van ingrediënten tot eindproduct bestaat het tweede deel van deze eindedaglezing uit een uitgebreide rondleiding door de brouwerij met afsluitend de mogelijkheid om zelf te proeven tijdens een buffet.
Programma
16.00 uur Ontvangst met koffie/thee in het Ontvangstcentrum van de Brouwerij
16.30 uur Lezing: Wijzigingen wet- en regelgeving Legionellapreventie en beheer!, door Xigna
17.30 uur Uitgebreide rondleiding door de Brouwerij
19.00 uur Productconfrontatie: Proeven van heerlijke Grolschbieren en Radler met buffet
20.00 uur Einde