Over TVVL Webinar Fijnstofblootstelling in (groot)keukens

TVVL Webinar Fijnstofblootstelling in (groot)keukens

header webinar.jpg

Fijnstofblootstelling in (groot)keukens

Blootstelling aan een hoge fijnstofconcentraties heeft een negatieve invloed op de gezondheid. De afgelopen jaren is inzichtelijk gemaakt dat niet alleen bronnen buiten, maar ook activiteiten in huis een rol spelen in de fijnstofconcentratie binnen. In woningen blijkt dat koken, met name (roer)bakken, een belangrijke bron is. Dit leidt tot de vraag hoe het is gesteld met de fijnstof concentraties in grootkeukens van restaurants waar gedurende een langere tijd veel maaltijden bereid worden. En wat betekent dit voor de blootstelling van de werknemers in de keuken?

Recent hebben bba binnenmilieu en de TU/e daarom in opdracht van TVVL en Halton onderzoek gedaan naar de fijnstofconcentraties in grootkeukens van restaurants. Hierbij is in een labstudie bij Halton (Frankrijk) onderzocht welke concentraties behaald kunnen worden in een gecontroleerde lab-omgeving wanneer is voorzien in een goed afzuigsysteem.

Vervolgens is gekeken naar de praktijk waarbij in de keuken van 7 restaurants in Nederland gemeten is aan welke fijnstofconcentraties koks worden blootgesteld gedurende hun werkdag. In dit webinar worden de resultaten van de onderzoeken toegelicht. In dit kader wordt daarnaast de laatste stand van zaken omtrent fijnstofblootstelling door koken in woningen beschreven.

Dit is een betaald webinar. Na afloop van dit webinar krijgen alle aanwezigen het onderzoeksrapport toegestuurd. Dit rapport wordt komende zomer gepubliceerd en is vanaf 1 juni beschikbaar voor TVVL leden.

Spreker(s)

Moderator
Marcel Loomans; Assistant professor, TU Eindhoven

Programma 2 februari 2021

11.00 uur Opening en introductie van het webinar
moderator Marcel Loomans
11.05 uur Fijnstofblootstelling in je eigen keuken en woonkamer en het effect van afzuigkappen
Piet Jacobs
11.20 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator)
Marcel Loomans
11.25 uur Fijnstofblootstelling van koks in grootkeukens bij “optimale ventilatie” (lab-studie)
Marije te Kulve
11.40 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator)
Marcel Loomans
11.45 uur Fijnstofblootstelling van professionele koks in de praktijk (veldstudie)
Marcel Loomans
12.00 uur Mogelijkheid tot vragen via Q&A (via moderator) en afsluiting
Marcel Loomans
12.10 uur Einde


TVVL Webinars

Aangezien COVID-19 ervoor zorgt dat we elkaar niet in levenden lijve kunnen ontmoeten, gaan we digitaal verder met het organiseren van bijeenkomsten. TVVL organiseert regelmatig webinars waarin we inspirende sprekers het podium bieden om hun expertise te delen. Bekijk onze Webinars terug op TVVL Connect!

Benieuwd naar het programma? Elke donderdag versturen wij een mail met het programma voor de komende 2 weken naar onze nieuwsbrieflezers. Hou je inbox dus in de gaten of bekijk onze agenda.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deelnemersprijs

Ticket Prijs
Niet-leden € 70,00
TVVL leden € 50,00

Dit is een webinar georganiseerd door TVVL.

TVVL (medewerkers bedrijfs)leden of een account?
Log eerst in met jouw persoonlijke TVVL account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen TVVL account? 
Maak eerst een (gratis) account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Facturatiegegevens verplicht
Bij het aanmaken van een (gratis) TVVL account is het opgeven van facturatiegegevens verplicht. Bij een gratis bijeenkomst wordt er uiteraard geen gebruik gemaakt van deze gegevens. 

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Meer informatie:
Mariëlle van Pelt
T 088 401 06 09

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy